Nieuwsbericht

Horticoop verkoopt Lumiforte en herinvesteert met minderheidsbelang

Profielfoto van Horticoop Samen Groeien
25 september 2024 | 1 minuut lezen

Horticoop verkoopt Lumiforte, de wereldwijde marktleider op het gebied van slimme coatings waarmee condities in kassen worden gereguleerd. Door de verkoop aan de internationale investeringsmaatschappij Kartesia wordt de weg vrijgemaakt voor Lumiforte om het productaanbod uit te breiden en verder te groeien in de markt. Als aandeelhouder met een stevig minderheidsbelang profiteert ook Horticoop van deze potentiële groei. 

Lumiforte is al jarenlang onderdeel van Horticoops portfolio, en blijft dat ook. Het is echter tijd om Lumiforte te laten accelereren. Met de verkoop maakt Horticoop ruimte voor de groeiplannen van de coatingspecialist. Deze groeiplannen, zowel in afzet als in het aanboren van nieuwe markten, vragen om een partner die daarin kan faciliteren. Die is gevonden in Kartesia, een sterke partner met veel internationale ervaring als groei-investeerder. Met de toetreding van Kartesia als meederheidsaandeelhouder kan Lumiforte de groeiplannen versneld waarmaken. 

Potentie volledig benutten
Patrick Groeneveld, Algemeen Directeur Horticoop: “Als jarenlange partner van Lumiforte zijn we verheugd om Kartesia te verwelkomen als medeaandeelhouder. Kartesia’s visie, waarden en focus op ESG als onderdeel van hun investeringscultuur sluiten volledig aan bij die van Lumiforte. We hebben er vertrouwen in dat Lumiforte, met ondersteuning van het uitgebreide netwerk en de investeringskennis van Kartesia, haar volledige potentieel kan bereiken. Wij kijken uit naar een minstens zo succesvol vervolg van onze samenwerking met Lumiforte.”

Horticoops investeringen
Door het investeren in de tuinbouwsector levert Horticoop een positieve bijdrage aan de sector. De investeringscoöperatie draagt bij aan een sector die voorziet in de behoefte van een groeiende bevolking met een zo klein mogelijke belasting voor het milieu. Onlangs werden de bedrijven Blue Radix, CE-Line, Skytree, VitalFluid en Vivent aan Horticoops portfolio toegevoegd. Meer weten over deze innovatieve bedrijven waarin Horticoop investeert? Je leest het op www.horticoop.nl/portfolio.

 

Lees hier het oficiële persbericht.